Ko napadne Rusiju i još dve zemlje, čeka ga košmar

© Sputnik / Denis Gukov / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz haubica na taktičkim vežbama Istočnog vojnog okruga
Paljba iz haubica na taktičkim vežbama Istočnog vojnog okruga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Švedski list „Svenska dagbladet“ objavio je članak u kojem objašnjava šta bi moglo da sačeka potencijalnog napadača u slučaju da pokrene ofanzivu na Rusiju.

Naime, kako navodi list, napad na Rusiju pretvorio bi se u pravi košmar za potencijalnog napadača, a kao glavni razlog navedeni su geografski uslovi i klimatske neprilike.

Raketni brod Čuvašija Baltičke flote tokom generalne probe parade za Dan mornarice Rusije - Sputnik Srbija
Baltička flota dobija S-400 i modernizovane Su-30SM

Pored toga, Rusi imaju izuzetno veliko iskustvo u vođenju totalnih ratova, ali i u organizovanju partizanskih borbi.

Pored Rusije, švedski list je naveo još dve zemlje koje bi predstavljale pravu noćnu moru za potencijalnog napadača, a to su Švajcarska i Novi Zeland.

Švajcarska bi bila košmar za bilo kog protivnika jer se nalazi usred Alpa i to ju je činilo nepristupačnom za osvajače tokom cele njene istorije. Takođe, iako tamošnja vojska broji svega 150.000 ljudi, radi odbrane u svakom trenutku oružja je spremno da se lati preko četiri miliona ljudi.

Sa Novim Zelandom je situacija malo drugačija, budući da je reč o ostrvu koje je udaljeno 1.600 kilometara od najbližeg kopna — Australije, dok je od ostatka sveta još dalje.

Upravo ta razdaljina bi predstavljala neverovatan izazov za bilo kog osvajača kada se uzme u obzir snabdevanje vojske municijom i ostalim potrepštinama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala