Kremlj: Strane sile da napuste Siriju nakon pokretanja političkog procesa

© Sputnik / Vladimir AstapkovichKremlj sa spuštenom zastavom na pola koplja u znak žalosti za poginulima u požaru u TC "Zimska višnja"
Kremlj sa spuštenom zastavom na pola koplja u znak žalosti za poginulima u požaru u TC Zimska višnja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Strane vojne sile koje se nalaze u Siriji mogle bi da napuste tu zemlju kada bude pokrenut politički proces, budući da se iz zakonskog ugla one u Siriji ne nalaze legalno, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tim rečima prokomentarisao izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina da bi strane vojne sile trebalo da se povuku iz Sirije nakon što politički proces bude pokrenut.

Kako je rekao, za razliku od njih ruske snage se u Siriji nalaze legitimno i to na poziv sirijskih vlasti.

Predsednici Sirije i Rusije, Bašar Asad i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin i Asad u Sočiju: Dogovor o narednim koracima

Peskov se osvrnuo i na sve intenzivnije međunarodne kontakte ruskog predsednika sa liderima međunarodne zajednice rekavši da je razlog za to aktuelna geopolitička situacija, kao i namera Rusije da razvija bilateralne odnose sa drugim zemljama.

„Putin je u više navrata govorio da je pristalica bilateralnih odnosa koji se zasnivaju na međusobnom poštovanju interesa kako bi se stvorila prijatna atmosfera za realizaciju unutrašnjih, ekonomskih i socijalnih planova“, dodao je Peskov.

Govoreći o predstojećem susretu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, Peskov je rekao da je u planu da lideri Rusije i Nemačke razgovaraju o Siriji, Iranu i Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala