Ruski navijači ispred Arene: Nemamo osećaj da smo prešli granicu (video)

© Sputnik / Rajko MartinovićNavijači CSKA iz Brjanska očekuju pobedu svog tima.
Navijači CSKA iz Brjanska očekuju pobedu svog tima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uzavrela je atmosfera pred početak druge polufinalne utakmice u kojoj se sastaju moskovski CSKA i Real Madrid. Stotine navijača okupilo se ispred „Štark arene“ kako bi pružilo podršku svojim klubovima.

U Beogradu, možda i „najkošarkaškijem“ gradu u Evropi i prestonici zemlje košarke, danas se okupio evropski krem ovog sporta. Na fajnal foru Evrolige, za titulu najboljeg na Starom kontinentu, bore se CSKA iz Moskve, Fenerbahče, Real Madrid i litvanski Žalgiris.

Navijači četiri kluba su poželi da „opsedaju“ Beogradsku arenu već od 17 časova, a imali smo prilike i da razgovaramo sa pristalicama CSKA koji su na put dug preko 2.000 kilometara krenuli automobilima.

„Oduševljeni smo Srbijom“, „nismo prvi put ovde“, „nemamo osećaj da smo prešli granicu i da smo u stranoj zemlji“, samo su neke od impresija ruskih navijača koji su došli da bodre CSKA u Beogradu.

Koliki je značaj ovog događaja za Beograd i Srbiju, nije potrebno naglašavati.

© Sputnik / Rajko MartinovićNavijači CSKA ispred „Štark arene“ uoči utakmice sa Real Madridom
Navijači CSKA ispred „Štark arene“ uoči utakmice sa Real Madridom - Sputnik Srbija
Navijači CSKA ispred „Štark arene“ uoči utakmice sa Real Madridom

Željko Obradović, trener turskog Fenerbahčea je rekorder po broju osvojenih Evroliga. U svojoj kolekciji ih ima čak 9. Poslednju je osvojio prošlog maja, upravo sa Fenerbahčeom.

Na klupi CSKA sedi Grk Dimitris Itudis, za koga je vezano nekoliko kurioziteta. Kum je Željka Obradovića i njegov dugogodišnji asistent dok je vodio Panatinaikos i odlično govori srpski jezik — studirao je u SFRJ.

Real predvodi Pablo Laso, još jedno ime vezano za Obradovića. Sarađivao je sa njim kao igrač, dok je Željko vodio Real.

Trener Žalgirisa je legenda litvanske i evropske košarke Šarunas Jasikevičijus. Još jedno ime vezano za Obradovića i Itudisa. Bio je igrač Panatinaikosa dok su njih dvojica vodila ovaj grčki tim.

Fajnal for neće proći bez igrača iz Srbije ili onih koji su košarkašku reputaciju stekli u Srbiji. I dresu Fenerbahčea su srpski reprezentativci Marko Gudurić i Nikola Kalinić, ali i Jan Veseli, koji je evropsku karijeru gradio u beogradskom Partizanu. Za Žalgiris igra još jedan reprezentativac Srbije, Vasilije Micić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala