Vučić pozvao Mejovu u Beograd, sa Merkelovom razgovarao o Kosovu

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAngela Merkel i Aleksandar Vučić na Samitu u Sofiji.
Angela Merkel i Aleksandar Vučić na Samitu u Sofiji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Sofiji sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskom premijerkom Terezom Mej.

Vučić je sa Merkelovom razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom, ustavnim amandmanima koji se tiču pravosudnog sistema koji su poslati Venecijanskoj komisiji, situaciji u regionu i stabilizaciji prilika.

Aleksandar Vučić i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Vučić posle susreta sa Merkelovom: Rešenje za Kosovo da potvrde EU, SAD, Turska i Rusija

Dvoje sagovornika su naglasili da je neophodno raditi na ubrzanju svih aktivnosti na unapređenju dijaloga sa Prištinom, a predsednik Vučić zahvalio je kancelarki Angel Merkel na njenom doprinosu i podršci liderima Zapadnog Balkana, kao i na podršci infrastrukturnim projektima i digitalnoj agendi.

Vučić i Merkelova razgovarali su i o svim značajnim globalnim pitanjima, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Republike.

Vučić je sa Terezom Mej razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, podršci nastavku evropskog puta Srbije i reformama koje naša zemlja sprovodi.

Oni su se saglasili da je neophodno raditi na unapređenju odnosa dveju zemalja, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić pozvao je premijerku Velike Britanije Terezu Mej da poseti Srbiju.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala