Glavna urednica RT: Borićemo se za Višinskog do kraja

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan izjavila je da će se do kraja boriti za oslobađanje urednika portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirila Višinskog, kojeg je pritvorila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU).
Kiril Višinski - Sputnik Srbija
Potez očajnika: Hapšenje koje potpuno demaskira režim u Kijevu

„On de jure nije bio naš saradnik. Ipak, to je naš partner i mi ćemo se boriti za njega do kraja“, rekla je ona za televiziju „Rusija 1“.

Ona je dodala da, ako bi Rusija uvela recipročne mere, ne bi bilo teško privesti „nekoliko ukrajinskih novinara“, pošto ih u glavnom gradu ima prilično mnogo. Međutim, ona je naglasila da je Moskva odlučila da „ide putem humanizma i demokratije“.

„Ukrajina je izabrala drugi put i smatra da je Evropa“, istakla je Siomonjanova.

Ona je ranije rekla da agencija „RIA Novosti Ukrajina“ nije pravno povezana sa agencijom „Rusija sevodnja“, ali da je informativni partner agencije.

Portparol državnog tužioca Ukrajine Larisa Sargan saopštila je danas na svojoj stranici na Fejsbuku da će zahtev za određivanje mera zadržavanja uredniku portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirilu Višinskom, koji je priveden u Kijevu, biti podnet gradskom sudu u Hersonu 17. maja.

Ona je dodala da je Višinski osumnjičen za veleizdaju.  

Ranije je saopšteno da je Služba bezbednosti Ukrajine pozvala na saslušanje 47 osoba u svojstvu svedoka u slučaju Višinskog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala