Skandal u Crnoj Gori: Porodilja se vratila kući sa tuđom bebom

© Foto : FamilingsBeba
Beba - Sputnik Srbija
Pratite nas
U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se nečuvena situacija pošto je sa majkom otpuštena tuđa beba, javila je RTCG.

Iz Kliničkog centra je saopšteno da će ubuduće prilikom otpusta pored majke prisustvovati još tri osobe sa klinike —jedan neonatolog i dve medicinske sestre.

Kolevka - Sputnik Srbija
Prva odšteta u Srbiji za nestalu bebu — 10.000 evra

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, porodilja i njen suprug nisu ni slutili da dete nije njihovo, a prvi je posumnjao otac koji je primetio da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu devojčicu i videla da im broj narukvice nije isti.

Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dete.

U Kliničkom centru potvrdili su da se desila zamena beba.

„Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen“, saopšteno je iz Kliničkog centra.

Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvestio upravu Kliničkog centra, a protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promene radnog mesta i suspenzije.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala