Američka vojska izgubila granate prilikom transporta, pronalazaču — novčana nagrada

© Flickr / The US ArmyAmerički vojnik
Američki vojnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vazdušne snage SAD ponudile su nagradu u iznosu od 5.000 dolara za pomoć u potrazi za kontejnerom sa granatama koji je tokom transporta ispao iz kamiona u Severnoj Dakoti.
Američka vojska - Sputnik Srbija
Američka vojska „proklizala“ u Poljskoj

Prema pisanju „Skaj njuza“, incident se desio 1. maja kada je kamion prevozio oružje između dva poligona za ispitivanje naoružanja u Severnoj Dakoti.

Navodi se da je za municijom prvo tragala vojska, ali se to završilo bezuspešno. Tek posle nekoliko dana o slučaju je obavešten i lokalni šerif. Skoro 100 pilota iz avio-baze Minot je takođe učestvovalo u potrazi za granatama.

Šerif okruga Mauntrejl Ken Halvorson izjavio je da vojska nije pružila brze i pravovremene informacije. Dodao je i da granate mogu biti opasne i da je o celoj situaciji trebalo odmah obavestiti lokalno stanovništvo.

Kako se navodi, lokalno stanovništvo, uglavnom radnici u naftnoj industriji, i autohtona plemena su upozoreni na prisustvo opasne municije u okrugu.  

Ovo nije prvi put da američka vojska gubi granate. U januaru 2017. godine iz kamiona američke vojske u Poljskoj je ispala tenkovska municija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala