Vučić o planu Zapada za KiM: Obavestiću kada bude nešto prihvatljivo

© AP Photo / Ronald ZakAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, komentarišući navode medija da je od zapadnih sila dobio plan za rešenje pitanja Kosova, izjavio da će građane Srbije obavestiti „kada bude postojalo nešto“, što bi u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Sami smo sebi stavili pečat na koverat kosovske nezavisnosti

„Kad bude postojalo nešto, što bih u zvaničnoj formi dobio, a da je na bilo koji način prihvatljivo, ili nešto o čemu bismo morali da razgovaramo ili da se izjašnjavamo, biće mi veoma drago i biću veoma rad da vas s time upoznam, kao i sve druge građane Srbije“, rekao je Vučić novinarima u Diseldorfu.

Vučić je naglasio da je „veoma pažljiv“ u tom pitanju.

„Da postoji slamka za koju bismo mogli da se uhvatimo i da nešto prihvatimo, da konflikte rešimo, da postoji slamka koja bi nam značila sigurnost, bezbednost za naše ljude na Kosovu, stabilnost u budućim odnosima, sa velikom s radošću bih vas o tome obavestio. To sada nije slučaj“, poručio je Vučić.

„Blic“ je ranije objavio da su Sjedinjene Američke Države i zapadne zemlje predsedniku Vučiću dostavile plan rešenja kosovskog problema, navodeći da je plan bolji po Srbiju od svih ranijih, ali da i dalje nije prihvatljiv za Vučića.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala