Stejt department o pritvaranju urednika RIA Novosti Ukrajina — treba poštovati zakon

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pritvaranje novinara RIA Novosti Ukrajina Kirila Višinskog i pretres kancelarija RIA Novosti predstavljaju ozbiljne poteze koji moraju da se sprovode u skladu sa zakonom, izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Navert.
Policija u centru Kijeva - Sputnik Srbija
Ukrajinska policija upala u prostorije RIA Novosti Ukrajina u Kijevu

„Pritvaranje novinara i pretres u medijima treba da se sprovodi u skladu sa zakonom. Ovo uključuje poštovanje međunarodnog zakona o ljudskim pravima. Mi se prema ovim akcijama odnosimo ozbiljno. Nadamo se da se vlasti (Ukrajine) ozbiljno odnose prema ovakvim akcijama“, rekla je Navertova.

„Shvatamo da je Ukrajina, kao i mnoge druge zemlje, zabrinuta zbog aktivne propagande… Shvatamo zabrinutost Ukrajine, ali ipak su to veoma ozbiljne akcije koje moraju da se vrše u skladu sa zakonom“, istakla je ona.

Pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine upali su danas u kancelarije ukrajinske redakcije agencije RIA Novosti u Kijevu. Novinarka koja se nalazila u prostorijama ukrajinske redakcije RIA Novosti se nije javljala. U Kijevu je takođe uhapšen i rukovodilac portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kiril Višinski.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala