Raspisana poternica za osumnjičenim za ubistvo Ukrajinke u Crnoj Gori

© AP Photo / Risto Bozovic)Crnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kotorska policija raspisala je poternicu za Arsenijem Stanovićem, kog sumnjiči da je u petak veče, 11. maja, ubio ukrajinsku državljanku Anastasiju Lašmanovu, prenose podgorički mediji, pozivajući se na izvore u vrhu Uprave policije.

Policija je prikupila mnoštvo materijalnih dokaza koji ukazuju da iza ubistva Lašmanove stoji osoba sa kojom je ona bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi, a među tragovima je, kako prenosi „Pobjeda“, pronađen i DNK osobe za koju se sumnja da je ubila Lašmanovu.

Kotor - Sputnik Srbija
Ko je likvidirao ukrajinsku milionerku u Kotoru

Inspektori na osnovu izuzetih dokaza pretpostavljaju da je i napadač povređen u „zločinu iz strasti“. U okviru istrage saslušano je više osoba, a pri identifikaciji osumnjičenog za ubistvo, policiji je pomogao i pregled snimaka sa kamera koje su postavljene u okolini zgrade u kojoj je Lašmanova stanovala, ali i analiza listinga telefonskih komunikacija koje je žrtva ostvarila poslednjih meseci.

Takođe, potvrđeno je pisanje crnogorskih medija da je osumnjičeni Arsenije Stanović sin visokog policijskog funkcionera, a kako navode „Vijesti“, u pitanju je šef granične ispostave policije Aerodroma Tivat, Zoran Stanović. 

Podsetimo, to brutalno ubistvo dodatno je zaprepastilo Crnu Goru i zbog činjenice da je Anastasija Lašmanova u kratkom roku postala vrlo moćna i uticajna osoba u zemlji. 

Naime, Ukrajinka je pre nekoliko godina došla u Crnu Goru kada je radila kao konobarica, da bi ubrzo postala izvršna direktorka kompanije „Si trejd“, koja je pre tri godine kupila tivatski hotel „Mimoza“, nakon čega je na tom mestu izgrađen hotelski kompleks „Perla“. Procenjuje se da je Lašmanova na raspolaganju imala imovinu vrednu više desetina miliona evra. Ukrajinka je pride bila i vlasnica salona lepote „Fam fatal“, koji se nalazi u hotelu „Tre kane“ u Budvi, a prema navodima crnogorskih medija, kompanije koje je vodila Lašmanova stajale su iza „kontroverznog“ projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu „Sveta nedelja“ u Kamenarima i izgradnje „Ponte Seljanovo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala