Rusija ne širi oružje za masovno uništenje

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin uverio je šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju Jukija Amana na sastanku u Sočiju da Rusija u potpunosti poštuje svoje obaveze i da razvija atomsku energiju u strogom skladu sa ograničenjima o neširenju oružja za masovno uništenje.
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija
Kina i Rusija zajedno brane Iran

„Znate da je Rusija jedna od ključnih učesnika procesa razvoja atomske energetike. Mi u potpunosti realizujemo sve svoje obaveze i sve što Rusija radi u sferi razvoja atomske energetike strogo se uklapa u sva ograničenja, povezana sa neširenjem oružja za masovno uništenje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da mu je zadovoljstvo što može da naglasi da i Međunarodna agencije za atomsku energiju radi u strogom skladu sa svojom Poveljom i da je svojom objektivnošću i svojim profesionalizmom zaslužila duboko poštovanje u svetu.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov je izjavio da su Putin i Akman na sastanku razgovarali o iranskom nuklearnom sporazumu.

„O Iranu — predsednik je potvrdio spremnost Rusije da nastavi da poštuje Zajednički sveobuhvatni akcioni plan, nezavisno od toga što su SAD izjavile da izlaze iz tog sporazuma“, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju Mihail Uljanov na kraju sastanka Putina i Amana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala