Nemačka sa Rusijom i Kinom: Kako očuvati nuklearni sporazum sa Iranom

© AP Photo / Lynne SladkyNuklearna raketa
Nuklearna raketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka pregovara sa Rusijom i Kinom o nuklearnom sporazumu sa Iranom, ali ovde nema reči o nekakvoj zajedničkoj inicijativi koja bi značila udruživanje protiv Amerike, izjavio je nemački ministar ekonomije Peter Altmajer.
Iranska zastava na okupljanju u Rimu u znak podrške protestima u Iranu - Sputnik Srbija
Nemačka, Francuska i Britanija ostaju u nuklearnom sporazumu sa Iranom

„Vodimo pregovore, kako sa Rusima, tako i sa Kinezima, ali smatram da ne bi bilo dobro da se udružujemo sa Rusijom i Kinom protiv SAD. Amerika je naš partner iz NATO-a, imamo veoma tesne odnose, pre svega ekonomske“, rekao je on.

Altmajer je takođe naveo i da bi se uvođenje novih sankcija Iranu negativno odrazilo na čitavu svetsku ekonomiju, stoga će Nemačka nastaviti da pregovara sa Amerikom kako bi nuklearni sporazum opstao.

Istovremeno, iz iranskog Ministarstva inostranih poslova saopšteno je da će šef tamošnje diplomatije Džavad Zarif putovati u Kinu, Rusiju i Brisel, gde će razgovarati o tome kako da se očuva nuklearni sporazum koji je Teheran potpisao sa šest najvećih svetskih sila još 2015. godine.

„Ta turneja nije poslednja, odlučeno je da se organizuje mnoštvo susreta u narednih nekoliko sedmica i na drugim nivoima“, navodi se.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala