Susret Putina i Trampa na mrtvoj tački

© AP Photo / Mikhail KLIMENTYEVDonald Tramp i Vladimir Putin
Donald Tramp i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje sastanka predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, u ovom trenutku je na mrtvoj tački, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Trenutno nema naznaka o tome da će biti Putinovog i Trampovog sastanka, naveo je Ušakov. 

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin i Pašinjan se sastaju 14. maja u Sočiju

„To pitanje je ostalo na istom nivou kao što je bilo i 20. marta, kada su Tramp i naš predsednik razgovarali telefonom i kada je američka strana spomenula takvu mogućnost“, rekao je Ušakov novinarima. 

Tramp i Putin su 20. marta razgovarali telefonom, između ostalog, o mogućem samitu. Bela kuća je tada saopštila da bi Vašington mogao da bude mesto susreta. 

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se nada da će Tramp konkretizovati svoj predlog o Putinovoj poseti Vašingtonu. On je istakao da je ruski lider spreman za takav susret. 

Putin i Merkelova 18. maja u Sočiju

Vladimir Putin će se 18. maja sastati s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju. Teme njihovog razgovora biće nuklearni sporazum s Iranom i krize u Siriji i Ukrajini, rekao je Ušakov. 

Ušakov je dodao da će se Putin 24. i 25. maja sastati s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, s kojim će zajedno učestvovati na zasedanju Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. 
Peterburški međunarodni ekonomski forum 2018. održava se od 24. do 26. maja. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala