Solun pod vodom: U toku spasavanje ljudi, grom udario aerodrom (video, foto)

© Flickr / samoletnibiletiSolun, Grčka
Solun, Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snažna oluja s grmljavinom, praćena gradom, pogodila je Solun nešto posle podneva, nakon čega je gradska vatrogasno-spasilačka služba primila više od 300 poziva za pomoć, a iz čuvene Bele kule na obali spaseni su grčki učenici i britanski turisti, koji su tamo ostali zaglavljeni.

Spasena je žena koju je ponela bujica, dok se nastavlja spasavanje ljudi koji su ostali zaglavljeni u automobilima na mostu zbog visokog nivoa vode, prenosi ANA.

Učenici osnovne škole iz okruga Magnezije i britanski turisti ostali su zarobljeni u Beloj kuli jer nisu mogli da izađu zbog vode koja se nakupila na ulazu, koji je, inače, ispod nivoa ulice.

​Oni su uspeli da izađu kroz prozor u prizemlju nakon što je vatrogasno-spasilačka brigada prerezala prozorske šipke i svi su dobrog zdravstvenog stanja.

Voda je prodrla i u solunsku sabornu crkvu Aja Sofiju, koja datira iz sedmog veka i koja se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Prizemlja mnogih prodavnica i kuća, kao i gradska skupština, poplavljena su usled jakog pljuska, koji je ulice pretvorio u reke.

​U nekim delovima grada nestala je struja, dok je zbog groma, koji je udario u međunarodni aerodrom u Solunu, iz predostrožnosti nakratko obustavljeno dopunjavanje aviona gorivom, navodi grčka agencija.

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala