Siriju raketiralo 28 izraelskih aviona, a evo šta su Sirijci oborili

Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u napadu na teritoriju Sirije učestvovalo 28 izraelskih aviona F-15 i F-16, koji su ispalili oko 60 raketa, a više od 10 taktičkih raketa je lansirano sa zemlje.
Raketni napad viđen iz Damaska - Sputnik Srbija
Izrael raketirao desetine objekata u Siriji (video)

Sirijska protivvazdušna odbrana uspela je da obori više od polovine raketa, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je istaklo da je 10. maja u periodu od 1.45 do 3.45 časova pod izgovorom granatiranja izraelskih položaja u blizini Golanske visoravni od strane iranskih formacija izraelska vojska izvela je napad na teritoriji Sirije.

„U napadu je učestvovalo 28 izraelskih aviona F-15 i F-16 koji su lansirali oko 60 raketa vazduh-zemlja na različita područja Sirije. Takođe je iz Izraela lansirano više od 10 taktičkih raketa klase zemlja-zemlja“, govori se u saopštenju.

Napadnuta su mesta dislokacije oružanih snaga Irana, kao i položaji sredstava protivvazdušne odbrane vojske Sirije u regionu Damaska i na jugu Sirije, ističe se u saopštenju.

„Sirijska protivvazdušna odbrana je tokom odbijanja izraelskog napada oborila više od polovine raketa. Za sada se razjašnjavaju podaci o šteti pričinjenoj iranskim oružanim formacijama, kao i o sirijskoj vojnoj i civilnoj infrastrukturi“, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala