Za realizaciju predsedničkog programa mora se naći novac

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Realizacija naredbe predsednika Rusije o nacionalnim ciljevima i strateškim zadacima razvoja zahteva važne odluke, donošenje zakona i razmatranje svih rizika, rekao je ruski premijer Dimitrij Medvedev.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Putinov zadatak za Medvedeva

„Zadaci koje Vlada treba da reši, o tome sam govorio u Dumi, izuzetno su složeni i veliki. Od svih nas zahtevaju ozbiljne napore, tačne odluke. Takođe će se zahtevati veliki zakonodavni rad“, izjavio je Medvedev na sastanku o primeni novog majskog dekreta predsednika Rusije Vladimira Putina.

On je dodao da se za realizaciju dekreta mora naći novac.

„Mi ćemo ga trošiti na najznačajnije programe sa maksimalnim rezultatom i, naravno, Ministarstvo finansija će nastaviti, kao i ranije, pažljivo da prati efikasnost troškova“, rekao je Medvedev.

On je takođe napomenuo da će nova Vlada, kada izvrši taj dekret, uzeti u obzir rizike sa kojima Rusija može da se suoči kao rezultat mogućih promena u međunarodnoj situaciji. 

„Naravno, mi ne znamo kakva će biti međunarodna situacija, kako će se razvijati, sa kojim novim izazovima ili ograničenjima ćemo se susresti, ali svakako moramo da imamo na umu ove rizike“, istakao je premijer.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala