Putin i Erdogan: Amerika je pogrešila

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan
Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su telefonom o izlasku SAD iz nuklearnog sporazum sa Iranom, ocenivši tu odluku kao grešku, saopštio je izvor iz administracije turskog predsednika.
Nuklearni reaktor Bušer, Iran - Sputnik Srbija
Iran neće pregovarati o odredbama nuklearnog sporazuma

„Naš predsednik Tajip Erdogan je telefonom razgovarao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Oni su pričali o odluci SAD o izlasku iz nuklearnog programa sa Iranom. Oba lidera su ukazala da je ta odluka greška i skrenula su pažnju na to da je zajednički akcioni plan diplomatski uspeh koji treba sačuvati“, rekao je neimenovani izvor.

On je dodao da Erdogan i Putin izrazili zabrinutost povodom eskalacije napetosti u Siriji poslednjih dana. Turski lider je takođe čestitao ruskom kolegi na inauguraciji.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je u utorak da Sjedinjene Američke Države izlaze iz sporazuma o nuklearnom programu Irana, koji je 2015. postigla „šestorka“ međunarodnih posrednika (Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina, Francuska i Nemačka). Osim toga, Tramp je objavio da se obnavljaju sve sankcije koje su suspendovane kao rezultat postignutog sporazuma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala