Makron: Tramp greši

© AP Photo / Etienne Laurent/PoolPredsednik Francuske Emanuel Makron na ceremoniji obeležavanja 73. godišnjice pobede protiv nacizma u Drugom svetskom ratu
Predsednik Francuske Emanuel Makron na ceremoniji obeležavanja 73. godišnjice pobede protiv nacizma u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron nazvao je greškom odluku američkog lidera Donalda Trampa da se povuče iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu.
Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik SAD Donald Tramp na otvaranju samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Merkelova: Nuklearni sporazum je stub koji Tramp nije trebalo da ugrozi

„Žao mi je zbog odluke koju je doneo američki predsednik. Mislim da je to greška. Zbog toga smo mi, Evropljani, odlučili da ostanemo u sporazumu od 2015. godine“, izjavio je Makron u intervjuu za jednu nemačku televiziju.

Ranije je francuski predsednik tokom telefonskog razgovora sa svojim iranskim kolegom Hasanom Rohanijem izjavio da Pariz namerava da nastavi sa implementacijom nuklearnog sporazuma sa Iranom, navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

„Predsednik Republike podsetio je na nameru Francuske da nastavi sa sprovođenjem nuklearnog sporazuma sa Iranom u svim njegovim parametrima“, piše u saopštenju.

Makron je naglasio da je važno da i Iran nastavi da se pridržava ovog sporazuma.

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je u utorak da Amerika izlazi iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala