Islamisti nisu srušili helikopter Ka-52

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaHelikopter Ka-52 "Aligator" u Siriji
Helikopter Ka-52 Aligator  u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Helikopter Ka-52 „aligator“ koji se srušio na istoku Sirije nisu oborili teroristi. Stručnjaci su uvereni da teroristi sada rešavaju problem koji je povezan sa ofanzivama kurdskih boraca na teritoriju koju su zauzeli.
Vertoletы ognevoй podderžki Ka-52 Alligator na Meždunarodnom voenno-tehničeskom forume ARMIЯ-2016 - Sputnik Srbija
Srušio se ruski helikopter u Siriji, piloti poginuli

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je helikopter izvršio planirani let, a uzrok njegovog pada mogla bi da bude tehnička greška. Tela pilota koji su poginuli u padu helikoptera su pronađena i dostavljena u vojnu bazu.

Ranije je list „Komersant“ objavio nezvaničnu vest o ovom događaju. Prema njegovim navodima, helikopter je bio oboren sa zemlje protivvazdušnim raketnim sistemom.

Stručnjaci navode da sredstva propagande terorističke organizacije DAEŠ nisu ništa saopštila o sličnim napadima, iako džihadisti veoma brzo obaveštavaju javnost pogotovo ako je napad uspeo.

Osim toga, sada DAEŠ ima druge probleme. Naime, ofanziva kurdskih militanata na teritoriji koja je ostala u rukama „kalifata“. I to bez obzira na činjenicu da je mala verovatnoća da se ruski helikopter pojavi iznad teritorije koju kontroliše DAEŠ na levoj obali Eufrata, smatraju stručnjaci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala