Nulti čas: Tenkovi libijskog maršala u poslednjem bastionu terorista, ofanziva u punom jeku

© REUTERS / Esam Al-Fetori Tenk libijske armije puca na položaje terorista
Tenk libijske armije puca na položaje terorista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage libijskog maršala Halife Haftara oslobodile su istočne četvrti grada Derne od militanata, u borbama su poginula četiri vojnika libijske vojske, izjavio je za Sputnjik izvor u odredu „Burkan“ glavne komande libijske vojske.
Halifa Haftar - Sputnik Srbija
Šojgu i Haftar: Ruska i libijska vojska nastavljaju saradnju

„Četiri vojnika snaga libijske vojske poginula su tokom borbi na položajima ekstremista i terorista u libijskom gradu Derni na istoku zemlje“, saopštio je izvor.

On je dodao da je libijska armija u ponedeljak uveče oslobodila područja El Fataih i El Hajla, koji su bili pod kontrolom Saveta šure mudžahedina iz Derne povezanog sa Al Kaidom.

Prethodno je Haftar objavio o početku operacije za oslobođenje grada Derna od terorista, koji se nalazio pod kontrolom islamista od pada režima Muamera Gadafija 2011. godine.

„Došao je nulti čas za oslobođenje Derne“, rekao je Haftar. On je rekao da su njegove snage već ušle u grad i počele sa uništavanjem poslednjih bastiona terorista.

Derna se nalazi hiljadu kilometara istočno od Tripolija. Grad je pod kontrolom Saveta šura mudžahedina iz Derne, koji uključuje grupe povezane sa Al Kaidom. Ranije su grad kontrolisali teroristi DAEŠ-a. Grad Derna smatra se poslednjim uporištem islamista na istoku zemlje koji kontrolišu snage pod komandom maršala Haftara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala