Putin čestitao liderima bivšeg SSSR-a Dan pobede

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je liderima bivših zemalja Sovjetskog Saveza, kao i građanima Gruzije i Ukrajine 73. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu, saopštila je pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je ruski predsednik čestitao liderima Azerbejdžana, Belorusije, Jermenije, Kazahstana, Kirgizije, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, kao i građanima Gruzije i Ukrajine.

„U čestitki predsednika Rusije naglašava se da je Dan pobede sveti datum i simbol jedinstva i neviđenog junaštva naših naroda, koji su se borili rame uz rame na ratnim frontovima i nesebično radili u pozadini u ime spasenja domovine i celog čovečanstva od fašizma“, navodi se u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je zašto je predsednik Rusije uputio čestitku liderima zemalja bivšeg SSSR-a i građanima Gruzije i Ukrajine.

„Znate da se Rusija veoma toplo odnosi prema bratskom ukrajinskom narodu. I znate kako se Rusija odnosi prema onima koji su započeli bratoubilački i krvavi rat na jugoistoku Ukrajine“, odgovorio je Peskov novinarima na zahtev da objasni zašto je čestitka upućena građanima Ukrajine, a ne predsedniku zemlje. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala