Poslanici Državne dume glasaju o novom ruskom premijeru (video)

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKandidat za mesto premijera Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Rusije Vladimir Putin u Državnoj dumi
Kandidat za mesto premijera Rusije Dmitrij Medvedev i predsednik Rusije Vladimir Putin u Državnoj dumi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici na plenarnoj sednici Državne dume Rusije razmatraju kandidaturu novog premijera Rusije. Na dan inauguracije Vlada je podnela ostavku, a predsednik Vladimir Putin predložio je kao kandidata za šefa kabineta Dmitrija Medvedeva.

Stranka Jedinstvena Rusija već je saopštila da će podržati kandidaturu Medvedeva, koji je i predsednik stranke. U Državnoj dumi Jedinstvena Rusija ima većinu — 343 poslanika, ili gotovo 76 odsto od ukupnog broja mandata.

Predsednik Putin je danas pozvao poslanike Dume da podrže kandidaturu Medvedeva.

„Dmitriju Anatoljeviču nije potrebno posebno predstavljanje. Poslednjih šest godina on je vodio vladu zemlje. Dobro znate koliko su teške bile ove godine. Rusija i ceo svet suočili su se sa novim izazovima, situacija se dinamično menjala, za našu zemlju to je bilo akutno, a ponekad se čak činilo i dramatično. Uprkos ovim teškoćama, vlada je uspela da reši ne samo vanredne hitne zadatke, već istovremeno da sačuva perspektivu razvoja, stalno povećava ove mogućnosti usmerene na srednjoročne i dugoročne perspektive“, rekao je Putin obraćajući se poslanicima Državne dume.

Putin je dodao da formiranje vlade treba da prođe maksimalno brzo. 

Obraćanje Medvedeva poslanicima

Rusija je bila i biće značajni deo sveta, koliko god da žele da je istisnu u pozadinu, smatra Dmitrij Medvedev.

On je dodao da zajednički cilj vlasti ne treba da bude nacionalizacija ekonomije.

Medvedev smatra da treba prestati sa suvišnim ograničenjima koja ne dozvoljavaju razvoj ekonomije i biznisa, dodao je on.

„Treba dati slobodu idejama — građanskim, stvaralačkim, naučnim, jer su upravo oni menjali oblik države“, dodao je mandatar nove Vlade.

„Održavanja makroekonomske stabilnosti, a o tome sam i juče govorio sa predstavnicima partija, ipak ostaje veoma važno. Tempo rasta treba da bude visok, po mogućnosti više od svetskog, sa inflacijom do 4 odsto“, rekao je Medvedev.

On je obećao da će, ako bude izabran za premijera, nova vlada biti podjednako uspešna kao prethodna.

Uskoro opširnije…

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala