Rusija: Amerika ne može oboriti sporazum sa Iranom

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi
Pogled na moskovski Kremlj i hram Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nuklearni sporazum neće pasti nezavisno od odluke predsednika SAD Donalda Trampa, ali će na putu njegove realizacije biti problema, izjavio je ruskim novinarima stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.
Donald Tramp i Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Makronov kabinet: Tramp to nije rekao

„Šta god da se danas čuje iz Bele kuće, značiće da će na putu realizacije ovog sporazuma biti problema. To ne znači da će on pasti, to je dokument koji je u SB UN jednoglasno usvojen odgovarajućom rezolucijom sa više strana, uključujući glasove SAD. Zato, polazim od toga da će ostalih pet zamalja (Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Nemačka) ostati posvećene ovom sporazumu. Nadam se i Iran, takođe“, rekao je on.

Čižov je priznao da su očekivanja od predstojećeg saopštenja predsednika SAD o Iranu „prilično mračna“. U isto vreme ruski stalni predstavnik u EU je uverio da se ostale zemlje „šestorke“ posrednika UN o iranskom nuklearnom programu „nalaze u svakodnevnom kontaktu zbog ovog problema“.

Američki list „Njujork tajms“ je, pozivajući se neimenovani izvor za koji se tvrdi da je upoznat sa sadržajem razgovora predsednika SAD i Francuske, objavio da je Donald Tramp obavestio Emanuela Makrona da će večeras objaviti povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala