Putin se na rastanku zahvalio Vladi za saradnju

© Sputnik / Jekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaVlada Rusije
Vlada Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se pred ponoć 6. maja, sa članovima vlade i zahvalio im se za saradnju, saopštio je predsednikov pres sekretar Dmitrij Peskov.

Putin se zahvalio svim članovima kabineta, saradnicima ministarstava i aparata vlade za postignute značajne rezultate u rešavanju važnih zadataka za Rusiju, rekao je Peskov.

Ceremonija inauguracije izabranog predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
„Nek se slavi“: Kako izgleda inauguracija predsednika Rusije

Šef države je istakao da je protekli šestogodišnji period bio ispunjen novim izazovima i neuobičajenim događajima — kako u zemlji, tako i u svetu.

„Od vlade se zahtevalo da bude čvrsta i dosledna, spremna da preuzme odgovornost za realizaciju donetih odluka i sve te kvalitete su njeni članovi pokazali“, prenosi Peskov predsednikove reči.

Kabinet je radio ozbiljno, kao pravi tim i za to je, kako je istakao Putin, veoma zaslužan premijer Medvedev, zaključio je Peskov.

Bio  je to poslednji predsednikov sastanak sa vladom u ovom sastavu. U ponedeljak, tačno u podne, održaće se inauguracija predsednika Putina. Odmah posle inauguracije vlada podnosi ostavku i do imenovanja mandatara koji će predložiti novi sastav kabineta, svi rade kao „vršioci dužnosti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala