Medvedev: Ispuniću Putinove zadatke!

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaKandidat za premijera Rusije Dmitrij Medvedev sa poslanicima frakcije Jedinstvena Rusija u Državnoj dumi
Kandidat za premijera Rusije Dmitrij Medvedev sa poslanicima frakcije Jedinstvena Rusija u Državnoj dumi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dmitrij Medvedev, čiju je kandidaturu za predsednika Vlade na usvajanje Državnoj dumi podneo predsednik Rusije Vladimir Putin, smatra da će budući kabinet ministara uspeti da sprovede zadatke postavljene u poruci šefa države i da će se novac za to naći.
Vlada Rusije - Sputnik Srbija
Putin predložio parlamentu Medvedeva za novog premijera

„Zadaci sa kojima se suočava vlada su očigledni. Oni su veliki i veoma složeni… Vlada treba da realizuje program predsednika koji je izložen u obraćanju predsednika. Obraćanje predsednika bilo je program kandidata za predsednika Vladimira Putina… Ovaj zadatak je ogroman po veličini, složen, ali istovremeno sam uveren da je ostvariv“, rekao je Medvedev nakon dolaska na konsultacije sa parlamentarnim strankama u Državnoj dumi gde je prvi sastanak održao sa Jedinstvenom Rusijom.

On je objasnio da misli na „konsolidaciju rada između Vlade Rusije, Državne dume, Savezne skupštine, naravno Saveta Federacije, svih regionalnih i opštinskih vlasti koje sprovode politiku predsednika“.

„Računam na vaše razumevanje ovoga i zajednički rad“, rekao je Medvedev.

On je dodao da je jednako važno da se angažuju kvalifikovani pripremljeni ljudi koji, sa jedne strane, imaju iskustva, a sa druge, koji imaju neophodnu energiju da nastave da rade u određenim oblastima.

Putin položio zakletvu, još šest godina na čelu Rusije (video)

Medvedev je izrazio „zahvalnost predsedniku koji je smatrao mogućim“ da ga kandiduje za mesto predsednika Vlade.

Posle toga je Medvedev izneo svoje predloge za buduće članove Vlade koji bi mogli da preuzmu svoje dužnosti ukoliko dobiju odgovarajuću podršku Državne dume i šefa države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala