Vučić danas s Erdoganom, prvi sastanak Visokog saveta

© AP Photo / Yasin Bulbul/Pool Photo via APPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u predsedničkoj palati u Istanbulu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u predsedničkoj palati u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće danas u dvodnevnu posetu Turskoj gde će se sastati sa šefom turske države Redžepom Tajipom Erdoganom.
Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Vučić: Erdogan dovodi u Srbiju 150 biznismena

Ta poseta dogovorena je krajem marta, kada su Vučić i Erdogan razgovarali telefonom, posle incidentnog hapšenja Marka Đurića na Kosovu i Metohiji.

Šef turske države je tada rekao da visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji, dok je Vučić istakao da će Srbija nastaviti da ulaže u mir i budućnost, ali da neće dozvoliti ponižavanje sopstvenog naroda i države.

Dva lidera su tada takođe konstatovala da su bilateralni odnosi u daljem usponu i da očekuju još bližu saradnju.

Konkretnije o tome svakako će biti reči tokom predstojeće posete.

To potvrđuje i jučerašnje saopštenje iz Erdoganovog kabineta u kom se naglašava da će u okviru posete biti održan i prvi sastanak Visokog saveta za saradnju dveju zemalja, da će se na sastancima razgovarati i o bilateralnim odnosima Srbije i Turske koji će doprineti regionu, kao i koracima koje treba preduzeti da bi se oni ojačali.

Razvoj situacije na regionalnom i međunarodnom nivou takođe će biti na dnevnom redu.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala