Trebalo da raskrinka bivšeg južnoafričkog predsednika? Ko je muškarac ubijen u Beogradu

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Južnoafrički sajt „Njuz 24“ tvrdi da je muškarac koji je ubijen na Novom Beogradu bio izvor informacija za knjigu o poreskim aferama Džejkoba Zume.

Takođe, kako se navodi, on je bio povezan sa Nafizom Modakom koji, tvrde, hara podzemljem u Južnoj Africi.

Ovaj sajt tvrdi da je ubijeni muškarac Gorgija Gorg Darmanović bio izvor za knjigu južnoafričkog novinara Žaka Poa „The president's keepers“, koja je razotkrila sumnjive malverzacije u koje je bivši predsednik Zuma navodno bio umešan.

„Njuz 24“ navodi i da se ime muškarca ubijenog u Beogradu pojavilo u slučaju iznuđivanja novca, u čijem je središtu Modak.

Policija na uviđaju - Sputnik Srbija
Pucnjava na Novom Beogradu: Izrešetani muškarac podlegao povredama

U januaru je na sudu u Kejptaunu tokom razmatranja Modakovog zahteva za kauciju u slučaju iznuđivanja policijski pukovnik koji istražuje o tučama u klubovima Šarl Kinear, rekao da je osoba kojoj je Modak telefonirao u Srbiji „ista ona osoba koja je dala informacije za prvih nekoliko poglavlja knjige ’The president's keepers‘“.

Kinear je pri tom, tvrdi južnoafrički sajt, mislio na Darmanovića.

„To pokazuje u kakvim je odnosima Modak sa ljudima u južnoafričkoj vladi“, rekao je tada Kinear.

Deo snimljenog razgovora koji je Modak imao očigledno sa Darmanovićem, emitovan je tokom razmatranja zahteva za kauciju, koji je trajao od polovine decembra 2017. do kraja februara 2018, navodi južnoafrički sajt.

Ranije danas, beogradski mediji su preneli da je muškarac star oko 50 godina, na koga je oko podne pucano iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, preminuo nekoliko sati kasnije u Zemunskoj bolnici.

Tanjugu je prethodno u MUP-u rečeno da se pucnjava dogodila oko 12 sati u Ulici aleksinačkih rudara 3-5, nakon čega je povređeni još uvek davao znake života.

Kako javlja B92 ubijeni je rođen u Johanezburgu i njegova likvidacija dovodi se u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika.

B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala