Američki avioni ponovo izviđaju na granici Rusije

CC BY 2.0 / flickr / Airwolfhound / Boing RC-135 američke avijacije
Boing RC-135 američke avijacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva američka aviona izvršila su izviđačke letove u blizini granice Rusije, govore podaci o vojnim letovima koji se objavljuju na nalogu „Mil radara“ na Tviteru.

Avion za elektronsko izviđanje RC-135V koji je poleteo sa baze Mildenhol u Velikoj Britaniji, izveo je let preko Baltika i Poljske u blizini granice sa Kalinjingradskom oblasti.

​Još jedan avion, „boing“ P-8A „posejdon“, koji je poleteo iz vazdušne baze Emari u Estoniji, takođe je leteo preko Baltika u blizini Kalinjingradske oblasti.

Američki mediji su 2. maja saopštili da je ruski lovac Su-27 „presreo“ protivbrodski avion američkih vazduhoplovnih snaga „boing“ P-8 „posejdon“ na nebu iznad Baltika. U članku se navodi da su akcije pilota Su-27 opisane kao bezbedne, ali neprofesionalne.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da je za samo nedelju dana krajem aprila 17 stranih aviona izvršilo izviđanje na granicama Rusije. Lovci dežurnih snaga protivvazdušne odbrane morali su da se podižu u vazduh deset puta kako bi ih presreli i pratili.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala