Protesti u Rusiji, Navaljni priveden

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaProtesti u Moskvi
Protesti u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Širom Rusije danas se održani su protesti na koje je pozvao opozicionar Aleksej Navaljni, a iako su protesti odobreni samo u nekoliko gradova na Dalekom istoku, demonstranti su se okupili i u Moskvi i Sankt Peterburgu, zbog čega su Navaljni i njegov kolega Nikolaj Ljaskin privedeni, prenose mediji.
Pristalice Alekseja Navaljnog - Sputnik Srbija
Navaljni navaljuje da ga Putin uhapsi

Iz pres-službe Moskovske policije ističu da je Navaljni priveden jer od grada nije dobio saglasnost da se protesti održe, kao i da se trenutno nalazi u policiji kako bi se utvrdilo šta će mu biti stavljeno na teret.

Tokom protesta u centru Moskve privedeno je oko 300 ljudi, saopštila je prestonička policija. Ranije je saopšteno da je na skupu u ruskoj prestonici učestvovalo oko 1.500 ljudi. Prema navodima policije, 200 ljudi privedeno je i na protestima u Sankt Peterburgu, na kojima se okupilo oko 2.000 učesnika. 

Mediji su ranije preneli da je u Moskvi privedeno i najmanje 13 građana, dok je policija prema onim najagresivnijim bila prinuđena da primeni silu.

Inače, grad Moskva nije odobrio Navaljnom da se protesti održe u centralnoj ulici Tverskoj, već su zauzvrat ponudili ulicu Saharova, kao i da maksimalni broj učesnika ne bude veći od 15.000. Uprkos tome, Navaljni je pozvao demonstrante u protestnu šetnju duž Tverske ulice, što su u Skupštini grada ocenili kao provokaciju i najavili da će preduzeti adekvatne mere u skladu sa zakonodavstvom.

Sa druge strane, u Vladivostoku, Novosibirsku i Krasnojarsku, gde su protesti bili odobreni, skupilo se više stotina pristalica Navaljnog, a sami događaji prošli su bez incidenata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala