Netanijahu 9. maja u Moskvi s Putinom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanjahu
Ruski predsednik Vladimir Putin i premijer Izraela Benjamin Netanjahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu doputovaće 9. maja u Moskvu, u radnu posetu. Izraelski premijer pozvan je na vojnu paradu povodom 73. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, saopštio je Kremlj.

U saopštenju je navedeno da će Netanijahu razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izraelska zastava - Sputnik Srbija
Američki zvaničnici: Izrael se sprema za rat sa Iranom

Kancelarija izraelskog premijera je saopštila da će tokom predstojećeg razgovora dvojica lidera razmotriti situaciju u regionu. Kancelarija je navela da je sastanak Putina i Netanijahua nastavak telefonskog razgovora održanog u ponedeljak.

Ranije je visoko rangirani izvor u Jerusalimu rekao da su dvojica lidera tom prilikom razgovarala o dokumentima o tajnom nuklearnom projektu Irana koje je objavio Izrael.

Saopšteno je da je Netanijahu informisao Putina o novim obaveštajnim podacima o nuklearnom programu Irana, i predložio mu da pošalje radnu grupu koja će se detaljno upoznati s materijalom.

Netanijahu je ranije izjavio da je Izrael dobio oko 100.000 papirnih i digitalnih dokumenata koji dokazuju da je nuklearni program Irana sadržao tajni deo pod šifrovanim nazivom „Projekat Amad“.

Izraelski premijer smatra da je Iran narušio svoje međunarodne obaveze time što je prikrio podatke o programu i čuvao ih kako bi mogao da ih iskoristi u budućnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala