Pariz: Protest protiv Makrona, 2.000 policajaca na ulicama

© AP PhotoPolicija Francuske
Policija Francuske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti u Parizu naredile su da se dve hiljade policajaca rasporedi na ulicama prestonice, gde se priprema masovni protest na godišnjicu inauguracije predsednika Emanuela Makrona.
Predsednici Francuske i Rusije Emanuel Makron i Vladimir Putin na samitu G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Makron s Putinom na „ti“: Hvala, Vladimire... (video)

Aktivisti pozivaju na mir, a vlasti obećavaju da će izbeći da se ponove nasilje i šteta koji su obeležili proteste za Međunarodni praznik rada — 1. maj u Parizu, prenosi AP.

Jedan sudski zvaničnik rekao je danas da je sedam osoba optuženo zbog nemira 1. maja, kada su učesnici protesta palili automobile i uništili restoran „Mekdonalds“ i druge radnje.

Vlasti su za tadašnje nasilje okrivili maskirane anarhiste, koji su poremetili mirni marš radnika.

Organizatori današnjeg marša, ekstremno levičarska partija Nepokorna Francuska, upozorili su izgrednike da se drže podalje.

Ta partija je ljuta i nezadovoljna zbog Makronovih reformi, kao što je ukidanje nekih povlastica za radnike i jačanje ovlašćenja policije.

Načelnik pariske policije Mišel Delpije najavio je da će se za bezbednost građana danas brinuti oko 2.000 policajaca.

On je na konferenciji za novinare rekao da postoji velika mogućnost da će nasilni pojedinci pokušati da izazovu nerede na današnjem protestu, četiri dana nakon što je izbilo nasilje na prvomajskim protestima u francuskoj prestonici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala