Peskov: Kandidatura za novog premijera nakon Putinove inauguracije

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov na godišnjoj konferenciji Vladimira Putina
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov na godišnjoj konferenciji Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin će kandidata za novog premijera Rusije predstaviti Državnoj dumi Rusije nakon inauguracije, koja je zakazana za 7. maj, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, Rusija nikada kadrovska pitanja ne saopštava unapred.

Ceremonija inauguracije izabranog predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija
„Nek se slavi“: Kako izgleda inauguracija predsednika Rusije

„Kada će se to tačno dogoditi ne mogu reći, budući da je to isključivo odluka predsednika. Svakako će biti posle inauguracije“, precizirao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe najavio da će neposredno pred inauguraciju Putin održati čitav niz sastanaka o unutarpolitičkim pitanjima Rusije.

Osvrnuo se i na pitanje mogućeg susreta Putina sa američkim predsednikom Donaldom Trampom rekavši da nikakvih preciznih informacija o tome nema.

„Nikakvih kontakata po tom pitanju nije bilo, uprkos tome što su oba predsednika izrazila spremnost da se sastanak održi“, dodao je on.

Peskov se dotakao i pitanja trovanja bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja rekavši da Rusija nije saglasna sa odlukom Velike Britanije da diplomatama zabrani pristup ruskoj državljanki i ćerki obaveštajca Juliji Skripalj. „Nastavićemo aktivno da radimo u tom pravcu“, zaključio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala