Bogoljub Karić: Novinarima obezbediti beneficirani radni staž

© Sputnik / Aleksandar MilačićBogoljub Karić
Bogoljub Karić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sloboda medija u Srbiji postoji, kaže predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, koji na Svetski dan slobode medija predlaže da se svim novinarima u Srbiji obezbedi beneficirani staž i najbolji mogući uslovi rada u kojima će, kaže, nastaviti da se bore za otkrivanje istine.
Cenzura - Sputnik Srbija
Mediji u Srbiji gromoglasno ćute

Karić je u saopštenju naveo da novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni, naglašava, postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane sveta politike, biznisa i čitavog društva.

Založio se i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje.

Podsetio je da je sloboda štampe jedna od najvećih tekovina demokratskih društava, ali i na gašenje njegove BK televizije pre 12 godina.

Bio je to, kaže, nezapamćen i brutalan napad na profesionalnu i mladu redakciju koja se pridržavala novinarskih kodeksa i pokušavala da nametne vrednosti porodične i pristojne Srbije, te ocenio da se takvo vreme „medijskog, ekonomskog i pravnog terorizma“ nikada neće vratiti u Srbiju.

Tanjug  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala