Na maršu nacionalista u Odesi povređena jedna osoba

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUčesnici događaja u znak sećanja na poginule u požaru 2. maja 2014. u Odesi puštaju u vazduh crne balone
Učesnici događaja u znak sećanja na poginule u požaru 2. maja 2014. u Odesi puštaju u vazduh crne balone - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom mitinga u znak sećanja na događaje od 2. maja 2014. godine u Odesi kod Kulikovog polja došlo je do tuče, izjavio je savetnik načelnika Glavne uprave Nacionalne policije u Odeskoj oblasti, Ruslan Forostjak, prenosi „Ukrajinska pravda“.

„U gradu je došlo do jednog incidenta koji se kvalifikuje kao nanošenje lakših telesnih povreda. Lica su identifikovana, pritvorena i daju objašnjenja“, rekao je Forostjak i dodao da se napad dogodio kada je čovek išao na akciju.

​Forostjak je istakao da će se režim povećane bezbednosti u gradu nastaviti do ponoći 2. maja, a po potrebi i produžiti.

U maršu nacionalista u Odesi učestvuje oko 700 ljudi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.

Mediji prenose da se nacionalisti kreću centralnim ulicama grada prema Sabornom trgu gde će položiti cveće u znak sećanja na poginule.  

Sukobi u Odesi 2. maja 2014. godine - Sputnik Srbija
Na godišnjicu tragedije u Odesi će marširati nacionalisti

Policija je, takođe, nedaleko od maršrute marša pritvorila i jednog muškarca sa predmetom koji liči na granatu.

Stanovnici Odese se 2. maja sećaju žrtava požara u Domu sindikata koji se dogodio pre četiri godine. U požaru je poginulo 48 osoba, a više od 250 je povređeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala