Makron s Putinom na „ti“: Hvala, Vladimire... (video)

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Francuske i Rusije Emanuel Makron i Vladimir Putin na samitu G20 u Hamburgu
Predsednici Francuske i Rusije Emanuel Makron i Vladimir Putin na samitu G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron ne persira predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, a to se može čuti na video-snimku koji je objavljen na Makronovom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Ovaj kratak snimak napravljen je tokom Makronovog leta za Australiju, gde je upravo počeo trodnevnu posetu, a na snimku se čuje kako se francuski predsednik ruskom kolegi obraća sa „ti“, primećuju danas francuski mediji.

​„Hvala, Vladimire, što si prihvatio moj telefonski poziv. Želeo sam, zapravo, da sa tobom razgovaram kako bismo malo analizirali…“, rekao je Makron Putinu tokom tog razgovora.

Dva predsednika su juče branila nuklearni sporazum sa Iranom, ali se pritom Putin založio za „strogu primenu“ sporazuma, dok je Makron tražio razgovore o novom, proširenom sporazumu, 13 dana uoči odluke SAD o tome da li će se povući iz sporazuma ili ne.

Uz video-snimak, u tvitu francuskog predsednika stoji:

„Na vezi sa Vladimirom Putinom, radi nove zajedničke analize. Iran nikada ne sme da dođe u posed nuklearnog oružja. Stabilnost regiona i međunarodna bezbednost od toga zavise. Na tome radimo, kao što moramo da radimo i na uspostavljanju mira u Siriji“.

Tvit sa video-snimkom je na Makronovom nalogu objavljen na tri jezika — francuskom, engleskom i ruskom. 

Tanjug

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala