Jedno je kad hapse Dudakovića, a drugo kada hapse Srbe

© Fotohost-agentstvo / Uđi u bazu fotografijaMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da puštanje Atifa Dudakovića na slobodu pokazuje kolika je farsa pravosuđe u BiH.

Dodik je to rekao povodom odluke Suda BiH da ratnog komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 pripadnika tog korpusa pusti da se brane sa slobode, prenosi RTRS.

Arhivska fotografija: Atif Dudaković /desno/ sa komandantom snaga UN u Bosni Majklom Rouzom /levo/ - Sputnik Srbija
Bez pritvora za Dudakovića

„Ovo najbolje pokazuje kolika je farsa pravosuđe na nivou BiH i BiH u celini. Za egzaktne i potvrđene dokaze, Sud BiH nije smeo da presudi jer se boji muslimanske javnosti i bio bi izložen strašnim pritiscima“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Dudaković je nakon hapšenja doveden pred Sud, gde mu je dozvoljeno da drži politički skup, što je značilo da će odmah biti i pušten na slobodu.

Dodik je ocenio da je sasvim drugi slučaj kada su Srbi hapšeni u vezi sa ratnim zločinima i dovođeni u ponižavajuće okolnosti, a sa Dudakovićem je bilo sasvim suprotno.

„Jasno je da su pravosudni organi BiH pod stalnim pritiskom i uticajem bošnjačkih političkih i verskih elita, koje  kompromitujući tužioce i sudije koji rade na ovakvim predmetima obično izdejstvuju ili oslobađajuću presudu ili neprocesiranje“, rekao je Dodik.

Kako je kazao, ovom odlukom je Sud BiH potvrdio ono što je on rekao kada je Dudaković uhapšen — da nije optimista, jer im je bilo potrebno čak 12 godina da ga identifikuju na video-snimku, kao i da je to jasna poruka Srbima i Republici Srpskoj, i još jedan dokaz zašto ne postoji poverenje u pravosuđe na nivou BiH.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala