Vulin o Dudakoviću: Nadam se da će pravda stići

© Vojska SrbijeMinistar odbrane Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ma koliko hapšenje Atifa Dudakovića bilo zakasnelo, ono je prilika da se kaže istina o zverstvima 5. korpusa i da se već jednom počne govoriti o tome kolike su Srbi žrtve bili i u ratu u Bosni i Hercegovini, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Nadam se da će pravda najzad stići i nadam se da će ovo biti primer ili bar mogućnost da i Srbi počnu da veruju u pravdu“, izjavio je Vulin prilikom obilaska „TRZ Čačak“ na pitanje novinara kako komentariše jučerašnje hapšenje Dudakovića.

Arhivska fotografija: Atif Dudaković /desno/ sa komandantom snaga UN u Bosni Majklom Rouzom /levo/ - Sputnik Srbija
Uhapšen bivši komandant Armije BiH Atif Dudaković zbog ratnih zločina nad Srbima

On podseća na loše iskustvo sa oslobađanjem Nasera Orića.

„I kada mislimo o tome, ne možemo da budemo preveliki optimisti, ali možemo da se nadamo. Baš kao što ne možemo da zaboravimo da je prošlo evo već dve godine otkad je izvršen pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, pa još uvek nemamo ni jedno jedino ime“, navodi Vulin.

Kako kaže, realnost nam ne daje puno razloga da budemo optimisti, ali i ovo zakasnelo hapšenje je prilika da se odnos prema srpskim žrtvama promeni, da već jednom čujemo istinu i da odgovorni budu kažnjeni.

„Ja želim da se nadam i želim da verujem da će pravda najzad stići“, rekao je ministar Vulin.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče u Bihaću bivšeg generala i komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.

Pored Dudakovića uhapšeno još 12 lica.

 

Tanjug

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala