Lavrov: Rusija i dalje otvorena za dijalog o Siriji

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaMinistri spoljnih poslova Francuske i Rusije Žan-Iv Le Drijan i Sergej Lavrov na sastanku u Moskvi
Ministri spoljnih poslova Francuske i Rusije Žan-Iv Le Drijan i Sergej Lavrov na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je i dalje otvorena za dijalog sa svim partnerima u interesu pravednog rešavanja krize u Siriji, na osnovi koja je prihvatljiva svim grupama u Siriji, izjavio je tokom telefonskog razgovora s francuskim ministrom inostranih poslova Žan-Ivom le Drijanom šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov sa iranskim kolegom Muhamedom Zarifom. - Sputnik Srbija
Lavrov: Potrebne hitne mere — nisu svi za mir

„Ruski ministar je naglasio da su nezakoniti napadi 14. aprila na teritoriju Sirije, koji su izvedeni uoči dolaska inspektora Organizacije za zabranu hemijskog oružja, usporili napredak koji je uz veliki trud postignut u Astani i Sočiju sa ciljem da se sirijska kriza reši političkim putem“, navedeno je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Lavrov je francuskog kolegu informisao o današnjem sastanku i razgovoru sa šefovima diplomatije Turske i Irana, zemalja koje su, zajedno s Rusijom, garanti astanskog procesa o Siriji. 

Ministri inostranih poslova Rusije, Turske i Irana su u Moskvi razgovarali o rešavanju sirijske krize i pripremi devete runde pregovora u Astani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala