Opozicioni lider zatražio ostavku Vlade Jermenije

© Sputnik / Asatur Yesayants / Uđi u bazu fotografijaLider opozicije u Jeremniji Nikol Pašinjan
Lider opozicije u Jeremniji Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider opozicije u Jermeniji Nikola Pašinjan je zatražio od vršioca dužnosti premijera Karena Karapetjana da podnese ostavku, zapretivši da će u suprotnom blokirati vanredne parlementarne izbore.
Nikol Pašinjan, lider opozicije u Jermeniji - Sputnik Srbija
Lider jermenske opozicije: Pokrećemo drugu rundu revolucije

„To se može odraziti i na blokiranje zgrada. U tom slučaju će biti proširen spisak objekata koji će biti blokirani, na primer biće blokirano 2.000 biračkih mesta“, naveo je Pašinjan.

On je naveo da u slučaju njegovog izbora za premijera opozicija neće blokirati glasanje. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da Kremlj računa na postizanje konsenzusa između suprotstavljenih snaga u Jermeniji. Po njegovim rečima, razgovori ruskih i jermenskih zvaničnih lica su imaju za cilj da se pomogne u rešavanju situacije u toj zemlji.

Ranije je vršilac dužnosti premijera Jermenije Karen Karapetjan odbio poziv na razgovore sa liderom opozicije Nikolom Pašinjanom u jeku protesta protiv Vlade koji u toj zemlji traju već dve nedelje. Pašinjan je prethodno rekao da se sastao sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom kako bi razgovarali o izlazu iz političke krize u zemlji.    

Pašinjana je za premijera predložila njegova partija „Jolk“ (Izlaz). Lider opozicije je ranije izjavio da ako on ne bude bio izabran za premijera, Jermenija neće ni dobiti premijera.

Jermenija se u političkoj krizi našla nakon što je Serž Sargasjan, koji je prethodno skoro celu deceniju bio predsednik države, prešao na poziciju premijera, što je izazvalo negodovanja i ulične proteste koji traju od 13. aprila.

On je u međuvremenu podneo ostavku na tu funkciju, a danas je najavljeno da će Parlament izabrati novog šefa Vlade 1. maja nakon čega se očekuju parlamentarni izbori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala