Rusija: SAD urgirale na predstavnike stranih zemalja da ne putuju u Soči

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti SAD vršile su pritisak na čitav niz zemalja kako njihovi predstavnici ne bi učestvovali na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti koja je održana u Sočiju, ali ti pokušaji Vašingtona nisu urodili plodom, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Saznali smo o tome nakon što smo razgovarali sa našim partnerima. Neki od njih su rekli da je vršen pritisak od strane Vašingtona da ne učestvuju na konferenciji“, ukazao je Patrušev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Državnog saveta u Kremlju - Sputnik Srbija
Putin: Primena sile mimo saglasnosti UN ide naruku teroristima

On, međutim, nije želeo da precizira o kojim zemljama je reč, ali je dodao da ti ljudi zbog toga nisu želeli da učestvuju u multilateralnim događajima, ali su bili spremni da razvijaju saradnju na bilateralnom nivou.

Istovremeno, ruski političar je rekao da su se učesnici Međunarodne konferencije založili protiv jednostranih i agresivnih pristupa rešavanja konflikata mimoilazeći međunarodno pravo.

Ocenjen je, kako je dodao, i rast nepredvidivosti i konfliktnog potencijala u međunarodnim odnosima i naglašena je važnost jačanja uloge UN i Saveta bezbednosti kao univerzalne međunarodne strukture.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala