Ruski ambasador i američki savetnik za bezbednost: Prvi konstruktivni sastanak

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Boltonom razgovarao o svim „iritantnim“ faktorima koji utiču na bilateralne odnose dveju zemalja.

„Susret je prošao izuzetno konstruktivno, razgovarali smo o svim tim iritantnim faktorima u rusko-američkim odnosima, kao i o pojedinim pitanjima regionalne i globalne bezbednosti“, rekao je Antonov.

Francuski borbeni avioni „Rafali“ pripremaju se za polazak u Siriju sa vojne baze „Sen Dizije“ u istočnoj Francuskoj - Sputnik Srbija
Bivši ruski ambasador u Vašingtonu: SAD žele da pokažu da su još u igri

Prethodno je Bela kuća saopštila da je u pitanju prvi Boltonov susret sa ruskim ambasadorom, budući da je tek nedavno postavljen na funkciju savetnika za nacionalnu bezbednost.

Međutim, ruski ambasador se osvrnuo i na pitanje ulaska američkih vlasti u zgradu Konzulata Rusije u Sijetlu rekavši da je u pitanju neprijateljski potez Vašingtona, pre svega jer se radi o diplomatskoj imovini koja je u vlasništvu Ruske Federacije.

„Ušli su u zgradu prekršivši sve međunarodne konvencije i dogovore. Takav potez ne izaziva nikakvo drugo osećanje sem tuge i žalosti. Sve mi deluje kao da žele da nas naviknu da će nešto slično raditi na svakih mesec ili dva dana“, ocenio je Antonov.

Predstavnici američkih vlasti ušli su sinoć u zdanje zatvorene rezidencije Generalnog konzulata Rusije u Sijetlu, koje je zatvoreno na zahtev Vašingtona kao odgovor na incident sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala