Protesti u Jermeniji se nastavljaju: Policija blokirala ulaze u vladine institucije

© REUTERS / Vahram Baghdasaryan/PhotolureProtesti u Jermeniji protiv premijera Serža Sargsjana
Protesti u Jermeniji protiv premijera Serža Sargsjana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Opozicija nastavlja proteste u prestonici Jermenije zahtevajući od vršioca dužnosti premijera zemlje da obnovi pregovore kako bi se uspostavila privremena vlast na čelu sa „kandidatom iz naroda“, a potom organizovali i prevremeni parlamentarni izbori.

Demonstranti su se okupili na Trgu republike u centru Jerevana, gde se nalazi zgrada parlamenta i hotela u kojem je trebalo da budu održani pregovori vlasti i opozicije.

Nikol Pašinjan, lider opozicije u Jermeniji - Sputnik Srbija
Lider jermenske opozicije: Rusija je bratska zemlja, probleme treba rešavati

„Demonstranti su blokirali sve ulice koje vode ka Trgu, a policija se ne meša. Mnogi uzvikuju parole: „Policija je naša!“, prenose ruski mediji.

Lider opozicije Nikola Pašinjan izjavio je da će bojkotovati parlamentarne izbore ukoliko oni budu organizovani pri premijeru koji predstavlja Republikansku partiju Jermenije, koja je trenutno na vlasti, kao i da će se protesti nastaviti sve dok se zahtevi opozicije ne ispune u potpunosti.

Istovremeno, policija je blokirala ulaze u sve vladine zgrade u blizini Trga republike gde se održava miting opozicije, ali nikakvi incidenti sa demonstrantima nisu zabeleženi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala