Moskva razmatra razne vidove podrške „Rusalu“, o nacionalizaciji nije bilo reči

© Sputnik / Aleksej Nikoljski / Uđi u bazu fotografijaPotpredsednik ruske Vlade Arkadij Dvorkovič
Potpredsednik ruske Vlade Arkadij Dvorkovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti razmatraju razne forme podrške preduzeću „Rusal“, uključujući i sheme za obrtne kredite, ali ne nameravaju ništa da poklanjaju toj kompaniji, izjavio je vicepremijer Rusije Arkadij Dvorkovič.
Oleg Deripaska - Sputnik Srbija
Amerika uslovljava ruskog „kralja aluminijuma“ — odgovor će je iznenaditi

„Neću komentarisati iznos podrške. Postoje najrazličitije forme, tu su i obrtna sredstva. To je čak i teško nazvati podrškom. Oni i onako uzimaju obrtne kredite. To jest, to nisu pokloni nego isto tako krediti. Nikome ne nameravamo da dajemo poklone“, rekao je Dvorkovič. 

On je naveo da ruske vlasti neće same inicirati nacionalizaciju kompanija koje su se našle pod dejstvom američkih sankcija i da vlasnici tih preduzeća nisu to predlagali. 

Dvorkovič je dodao da se pitanje nacionalizacije „Rusala“ i drugih ruskih kompanija koje su se našle na udaru novih američkih sankcija u Vladi Rusije u ovom trenutku ne razmatra. 

„Zbog toga što je to opcija koja je moguća samo ako to predlože sami vlasnici kompanija. Mi ni u kom slučaju sami to nećemo predlagati“, rekao je vicepremijer Rusije. 

Kompanija ruskog biznismena Olega Deripaske najviše je stradala od uvođenja novih američkih sankcija 6. aprila. „Rusal“ je izgubio gotovo polovinu svoje vrednosti, ali su najnovije vesti o mogućem ukidanju restriktivnih mera izazvale nagli skok akcija te kompanije od više od 40 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala