„Ubij me!“ Hapšenje napadača iz Toronta o kom priča ceo svet (video)

Pratite nas
Kanada je i dalje u šoku zbog napada u kojem je vozač kombija ubio 10 ljudi, a mediji pišu i o neobičnoj reakciji policajca koji je uhapsio počinioca.

Video-snimak napada, koji je snimio slučajni prolaznik, prikazan je na televiziji Si-Bi-Es i pokazuje muškarca koji je u više navrata uperio neki predmet prema policajcu, a ovaj mu viče da legne, na šta muškarac odgovara: „Ubij me“.

Policajac iz Toronta, koji je odbio da puca na osumnjičenog, pohvaljen je u utorak za suzdržanost prema osobi koja je tvrdila da ima pištolj. Hapšenje je pohvaljeno kao primer suzdržanosti policajca koji se našao usred haosa.

Kada je osumnjičeni vikao „Ubij me!“, policajac je odgovorio „Ne, lezi dole!“, a kada je osumnjičeni rekao: „Imam pištolj u džepu“, policajac je odgovorio: „Baš me briga, lezi dole!“.

Policija iz Toronta odbila je da objavi ime hrabrog policajca, no Gari Klement, penzionisani policijski inspektor, koji ima 34 godine iskustva u policiji, ocenjuje da je reč „o vrlo iskusnom i zrelom policajcu“.

Policija na mestu nesreće u Torontu - Sputnik Srbija
Novi bilans horora u Torontu (video, foto)

„Rekao bih da je čovek naleteo na pravog policajca“, rekao je Klement i objasnio: „Niko ne zna kako će oni (napadači) reagovati. U takvoj situaciji mnogi policajci pribegavaju sili. Ovaj je policajac reagovao na vrlo zreo način.“

Nenasilnu akciju kanadske policije pozdravili su mnogi na društvenim mrežama.

Policija u Sjedinjenim Državama kritikovana je jer je „laka na obaraču“, što je pokazao niz ubistava u kojima je policija pucala i ubila osumnjičene, a kasnije se pokazalo da su bili nenaoružani.

Slični napadi koji su poslednjih godina izvedeni u velikim gradovima bili su teroristički, ali kanadski ministar bezbednosti Ralf Gudejl istakao je da je još rano da se kaže da li se i u Torontu radi o terorizmu. Dodao je da u zemlji nije pojačana uzbuna za terorizam, kao i da se zasad ne zna ima li napad veze sa sastankom G7 u Torontu koji je u toku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala