Novo lice Kima: Fotografija koja pokazuje da su se Severnoj Koreji desile velike promene

© REUTERS / KCNAKim Džong Un u poseti povređenima u stravičnoj nesreći
Kim Džong Un u poseti povređenima u stravičnoj nesreći - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slučaj teške saobraćajne nesreće u Severnoj Koreji u kojoj je poginulo 32 kineskih turista i četiri lokalca, mogao bi, paradoksalno, da bude pokazatelj da se u Severnoj Koreji događaju velike promene.
Vozač autobusa - Sputnik Srbija
Težak udes u Severnoj Koreji — na desetine mrtvih Kineza

Razlog je vrlo jednostavan. Državni mediji u Severnoj Koreji vrlo retko izlaze u javnost s negativnim vestima iz zemlje, a nikad se nije dogodilo da se na njih osvrću lideri zemlje. A upravo se to dogodilo nakon stravične tragedije u kojoj se autobus survao u provaliju.

Ne samo da je državna agencija objavila vest, već se Kim Džong Un lično oglasio i rekao da je veoma tužan i ogorčen zbog teške nesreće.

„Gospodin Kim je ogorčen i tužan zbog ove neočekivane nesreće. Svoju tugu nije mogao da kontroliše i misli samo na porodice koji su izgubile svoje najmilije“, piše državna agencija KCNA.

Kim Džong Un se takođe pobrinuo da ne ostane sve na rečima. U belom mantilu pojavio se u bolnici u Pjongjangu i povređenima obećao najbolji mogući tretman.

„Kim je s velikim interesovanjem saslušao lekare, želi da bude informisan o zdravstvenom stanju povređenih turista“, piše u izveštaju.

Kim je u bolnici sreo i kineskog ambasadora u Severnoj Koreji, pa mu je lično izrazio saučešće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala