Vulin: Hrvati se ljute na ogledalo

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC/ Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Želimo dobre odnose sa Hrvatskom da bismo mogli da štitimo položaj srpske zajednice u toj zemlji, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin, za koga je ranije iz Hrvatske stigla poruka da nije dobrodošao na komemoraciju u Jasenovcu.

Upitan kako će Srbija reagovati na to što je on proglašen nepoželjnim u Hrvatskoj i da li će uslediti recipročne mere, Vulin je rekao da treba sačekati četvrtak i sednicu Vlade Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Odgovorićemo Hrvatskoj recipročnim merama

Kaže i da nije prvi put da ga proglašavaju nepoželjnim, podseća da je to radila i Priština i da će se, primećuje, na udaru uvek naći oni koji brane svoj narod.

Podseća da je ranije rekao da je Alojzije Stepinac, kome podižu spomenik u Hrvatskoj, bio „vikar ustaške vojske“ i da tada niko iz Hrvatske nije izašao i rekao to nije tačno.

„Oni se ljute na ogledalo. Kada stavite ogledalo isped njih i kažete: ’To ste zapravo vi!‘, oni se strašno uvrede zbog toga“, primetio je ministar i dodao da njemu zabranjuju ulazak u Hrvatsku zbog izjava, a da pritom nikom ne smeta razvijena ustaška zastava na komemoraciji u Jasenovcu.

„Činjenicom da je meni zabranjeno da budem sa našim narodom na dan kada se obeležava jasenovački užas, sa obrazloženjem da sam rekao nešto što im se ne dopada, oni su uveli verbalni delikt“, rekao je Vulin za TV Pink.

Podsetio je da je Hrvatska članica EU i da sebi dozvoljava da kaže „ne smeš da govoriš ono što se nama ne sviđa“, zbog čega primećuje da nije siguran da je to Evropa kakvoj Srbija stremi.

„Mi želimo Evropu u kojoj je fašizam poražen. Dokle ćemo da objašnjavamo Evropi da su ustaše bile deo fašističkog aparata i da su bile gore od nacista“, zaključio je Vulin.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala