Rusija: Sarađivaćemo sa Francuskom, ali ne verujemo Makronu

© REUTERS / Stoyan NenovPredsednik Francuske Emanuel Makron na konferenciji za medije nakon sastanka sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Varni
Predsednik Francuske Emanuel Makron na konferenciji za medije nakon sastanka sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim u Varni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna da u punopravno sarađuje sa Francuskom, kao i sa svakom drugom zemljom koja je zainteresovana da se pronađe političko rešenje sirijskog konflikta, izjavio je zamenik šefa komiteta za bezbednost Saveta federacije Rusije Evgenije Serbrenikov.

„Rusija je u više navrata saopštavala da je sa svima spremna da sarađuje kako bi se pronašli novi načini rešavanja sirijskog konflikta“, rekao je on odgovarajući na izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da je Pariz spreman da vodi dijalog sa svima, a posebno sa Rusijom, kako bi se politički proces u Siriji pokrenuo sa mrtve tačke.

Prezident Francii Эmmanuэlь Makron - Sputnik Srbija
Makron: Ostajemo da stvorimo „novu Siriju“

Istovremeno, Serebrenikov je ocenio da lično ne veruje previše u Makronove reči, pogotovu u svetlu nedavnog napada zapadne koalicije na Siriju.

„Ne verujem u njegove reči — danas govori jedno, juče je govorio drugo, postavlja se pitanje šta će govoriti sutra“, upitao se senator.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvele su raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja. 

Tokom vojne operacije na Siriju lansirano je više od 100 raketa, od kojih su, prema tvrdnjama ruskog Ministarstva odbrane, 71 oborile snage sirijske protivvazdušne odbrane. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala