Pregovori o imenu Makedonije sutra i u Beču

© PixabayBeč
Beč - Sputnik Srbija
Pratite nas
Makedonski i grčki ministri spoljnih poslova, Nikola Dimitrov i Nikos Kocijas, sastaće se u sredu u Beču sa posrednikom UN u pregovorima oko imena te bivše jugoslovenske republike Metjuom Nimecom, potvrdilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Atini.
Skoplje - Sputnik Srbija
Četiri opcije za promenu imena Makedonije, protest u Skoplju

Prethodno je grčki portal „Inn“ podsetio na izjavu Kocijasa za „Radio 247“ da sporazum o imenu ne može biti postignut do NATO samita u julu.

„Vrlo je verovatno da će se novi razgovori odnositi na vremenski period, nešto što se pominje nakon sastanka u Ohridu“, piše grčki portal.

Dimitrov i Kocijas, kako je već najavljeno, nakon njihovog sastanka u Ohridu prošlog četvrtka, sastaće se još dva puta — 3. i 4. maja u Solunu, a potom nedelju dana kasnije u Sunionu, u blizini Atine.

U Solunu će biti održana regionalna konferencija na kojoj će, pored domaćina Grčke, učestvovati Makedonija i Bugarska, prenosi MIA.

Na Sunionu, čuvenom po Posejdonovom hramu, biće organizovana druga konferencija posvećena evropskoj budućnosti. Sunion se nalazi 70 kilometara jugoistočno od Atine.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala