Rusija proverava da li se Britanija sprema za rat

© Flickr / Defence ImagesBritanski vojnici
Britanski vojnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski inspektori će od 23. do 26. aprila na osnovu Bečke rezolucije iz 2011. godine o merama za jačanje poverenja i bezbednosti proveriti da li se u pojedinim delovima Velike Britanije vrše vojne aktivnosti, saopštio je načelnik ruskog nacionalnog Centra za smanjenje nuklearne opasnosti Sergej Rižov.
Tajfun - Sputnik Srbija
Velika Britanija modernizuje avijaciju: 80 miliona za sigurnije nebo

„U periodu od 23. do 26. aprila 2018. godine u okviru realizacije Bečke rezolucije iz 2011. godine o merama za jačanje poverenja i bezbednosti ruska grupa inspektora planira da izvrši inspekciju određenih rejona na teritoriji Velike Britanije… Inspekcija se vrši radi određivanja obima vojnih akcija u predelima određenih rejona ili potvrde odsustva vojnih aktivnosti koji podležu proveri“, rekao je Rižov.

Prema njegovim rečima, teritorija rejona koji će biti proveren će obuhvatati 16.000 kvadratnih kilometara.

Rižov je naveo da će ruski inspektori tokom provere posetiti poligone za obuku, razgovarati sa vojnim zvaničnicima, prikupiti informacije o jedinicama i vojnim kasarnama Oružanih snaga Velike Britanije u određenim rejonima, kao i informacije o planovima Velike Britanije za period od 21. aprila do 4. maja 2018. godine za izvođenje vojnih vežbi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala