Zaoštrava se situacija u Jermeniji: Opozicija, specijalci i sveštenici na ulicama (video)

© REUTERS / Vahram BaghdasaryanProtesti u Jermeniji
Protesti u Jermeniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U prestonici Jermenije su u toku veliki protesti opozicije. Policija je izvela nekoliko jedinica na Trg Republike, javlja dopisnik Sputnjika.

U centru Jerevana se nalaze specijalci, postavljene su barikade. Tokom marša opozicije sveštenici su više puta razdvajali demonstrante i policiju da ne dođe do sukoba.

Jutros su nastavljeni protesti protiv izbora bivšeg predsednika države Serža Sargasjana za premijera. U području Erebuni policija je pokušala da razbije marš što je dovelo do sukoba sa demonstrantima. Bio je upotrebljen i suzavac. Nekoliko ljudi je povređeno.

Lideri opozicije, poslanici Nikola Pašinjan, Sasun Mikaeljan i Ararat Mirzojan su „silom naterani da napuste“ miting.

Pre toga su održani pregovori Nikole Pašinjana sa premijerom Seržom Sargasjanom. Oni su trajali samo tri minuta i završeni su bez rezultata. Premijer je izjavio da su akcije opozicije ucena i posavetovao je političare da zakonskim putem ispunjavaju svoje zahteve. Kao odgovor, poslanici opozicije su obećali da će nastaviti demonstracije sa novom snagom.

Protesti protiv izbora bivšeg predsednika Jermenije Serža Sargasjana za premijera zemlje su počeli 13. aprila. Opozicija ga optužuje za neefikasno vođenje države i pogoršanje ekonomske politike zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala